Съвети за здравословно хранене от Джейми Оливър

Здравословно хранене

Джейми Оливър е един от най-добрите готвачи в света и всеки от вас е гледал поне едно негово предаване. Той е известен също и с неговите съвети за здравословно хранене, както на деца, така и на възрастни.

Той казва, че балансът е ключът към правилното хранене. Ако умеем да балансираме правилно храната и колко порции от нея приемаме на ден, можем спокойно да кажем, че сме на правилния път към здравословно хранене.

Ако ядем например месо и риба, рибата трябва да е поне два пъти седмично, едната да е по-мазна, а другата нека да е бяла например.

През останалата част от седмицата може да ядете вегетариански ястия, съветва готвачът, такива с пилешко месо и такива, които съдържат много малко количество червени меса.

Джейми Оливър

Едно от най-важните неща е да приемаме много вода. Тя изгражда половината от нашите тела, така че не забравяйте редовно да се хидратирате.

Основната причина, поради която се храним, е за да имаме енергия, да се възстановяваме от травми, да сме здрави и бодри. Всеки един от нас е различен и има различна нужда от количество калории.

Това, което ядем, зависи от пола ни, от възрастта и от начина ни на живот. Оптималният вариант за целия ден, в който приемаме калории, според Оливър е следният:

Закуска

20% на закуска, 30% на обед, 30% на вечеря и 20% от напитки и междинни хранения.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати