Вижте кои храни помагат при ниско кръвно налягане

Вижте кои храни помагат при ниско кръвно налягане

Бадеми

Кръвното налягане може да бъде овладяно с добри храни. Ето някои от тях, които могат да ви помогнат:

1. Стафиди - гроздето е най-ефективното решение, което помага за нормалното кръвно налягане. Всеки ден трябва да се консумира по няколко стафиди. Другият вариант е да се накиснат 10-15 стафиди във вода за една нощ. След като се филтрира, се пие по 1 чаша сутрин;

Стафиди

2. Босилек и мед - босилекът е растение, което помага да се повиши кръвното налягане до нормалните му нива. Около петнадесет листа босилек се измиват старателно и след това се прекарват през сито. Добавя се вода и една супена лъжица мед. Разбъркват се добре. Тази смес трябва да се приема най-малко два пъти на ден, за да се поддържа кръвното налягане на нормално ниво.

Босилек

3. Вода - препоръчва се честата консумация на вода през деня. Препоръчителният прием на ден е 8-10 чаши вода.

4. Храни, богати на фибри - контролират кръвната захар и нивото на холестерола. Особено полезни са зърнените култури, грах и моркови. Фибрите предотвратяват падането на кръвното налягане.

Грах

5. Бадеми и мляко - шепа бадеми може да се консумира на празен стомах всяка сутрин. Алтернативно, смачкани 5 или 6 бадеми в половин чаша топло обезмаслено мляко също е добър вариант.

6. Черно кафе - кафето е добър стимулант. Помага да се нормализира кръвното налягане, ако се консумира в нормално количество. През деня 2 или до 3 чаши черно кафе са позволени. Не се препоръчва за лечение на диабет или висок холестерол. Това може да доведе до влошаване на симптомите на заболяването.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати