Вижте най-вкусните пайове в целия свят!

Американски пай
Цифрова кухненска везна с формата на лъжица-27%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Цифрова кухненска везна с формата на лъжица
30.00 лв.
22.00 лв.
Виж ››

Печивата с плънка от плодове, конфитюр, месо, шоколад или друг пълнеж са вкусно изкушение, присъстващо в кулинарията на различни страни. Съществуват от стотици години, но въпреки това няма как да ни омръзнат, защото винаги носят божествена наслада на сетивата ни.

А на 23 януари, когато отбелязваме Световния ден на пая, вижте кои са тези от пайовете, които гастрономите определят като най-вкусни:

Американски пай – това е сред най-известните сладкиши в цял свят, а в САЩ е на особена почит. Съставен е от тесто и ябълкова плънка. С неустоимия си вкус се превръща не само в предпочитан десерт, но и закуска;

Бананов пай

Бананов крем пай – той е изключително популярен в кухнята на Сан Франциско. Приготвя се от шоколад и банани. Всеки, който е имал късмета да го опита веднъж, със сигурност ще помни изпитаното удоволствие през целия си живот;

Карамелен пай

Карамелен пай с бърбън – произлиза от Филаделфия и се характеризира с леко горчивата си нотка, която много допада на ценителите на изтънчената кухня. Благодарение на зашеметяващия си вкус е успял да спечели редица кулинарни надпревари;

Пай с череши

Английски пай с череши – за пръв път това изкушение е направено от двама братя във френско заведение в столицата на Великобритания, съобщава foodpanda. Сега вече можете да го откриете в много от ресторантите със звезди Мишлен;

Шоколадов пай

Френски шоколадов пай – французите са майсторите на кроасанчетата, но пайовете им също не са за изпускане. Ако още не сте ходили до Франция, похапването на автентичен френски шоколадов пай е добра причини да го направите;

Лимонов пай

Лимонов пай с кокос – това печиво е известено в редица страни. При направата му се използват късчета лимон, който трябва да останат три дни в захар. Напоследък е доста актуално той да бъде поднасян, поръсен с кокосови стърготини.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати