Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Какво трябва да знаем, за да бъдем перфектни домакини?

Какво трябва да знаем, за да бъдем перфектни домакини?

Теодора МещероваТеодора Мещерова
Помощник Готвач
74791
Какво трябва да знаем, за да бъдем перфектни домакини?

Ако си спомняте, бях ви запознала с някои трикове, относно това какво трябва да знаете, за да ви бъде по-лесно в кухнята. В тази статия ще ви запозная с още трикове и тайни, с които да бъдете перфектни в кухнята.

И така, нека да започнем първо с печенето под фолио. То е алтернативен метод на готвенето на пара. Също така това е и много здравословен начин на готвене. Подходящи за печене под фолио са повечето зеленчуци и рибата.

Ако решите да готвите под фолио е добре да знаете, че трябва добре да затворите тавата, в която ще печете с фолио, за да може естествените сокове, които се отделят от зеленчуците или рибата, да останат вътре, а не да се изпарят.

За да постигнете добър вкус на дадено ястие е хубаво да си изпечете домашни подправки. Подходящи за тази цел са чубрицата, босилекът, розмаринът, дафинов лист, риган и др.

Вземете тиган и го загрейте на средна температура, поставете избраната подправка вътре и бъркайте, докато не усетите силен аромат, но внимавайте да не прегори. Когато е готова, изсипете я в хаванче и я счукайте. Желателно е да употребите подправката до 24 часа, защото така обработена, бързо ще загуби аромата си.

Предполагам, че всеки от нас дълго се е чудил какво вино да поднесе към ястието, което е приготвил. Даже ми се е случвало и аз да забравя за алкохола, защото съм искала ястието да е перфектно приготвено. Сега ще ви споделя към кои ястия върви бяло и към кои червено вино.

Какво трябва да знаем, за да бъдем перфектни домакини?

Към бялото вървят миди, раци, риба, пиле с ориз, печени птици, телешки гърди, пълнени домати и др. Неподходящо е да сервирате с бяло вино салати и десерти, в които се съдържа шоколад. С червено вино може да сервирате агнешки котлети, ястия от говеждо и телешко месо, картофи, сирена, кашкавал и др.

Неподходящо е да сервирате предястия и салати, подправени с оцет или винегрет, тестени изделия, козе сирене и други. Ако виното не е вашето питие, може да сервирате ястията с ракия или бира. Предполагам знаете кои ястия вървят с тези питиета, но все пак ще ги споделя с вас.

С ракия може да сервирате предястия с месо, зеленчукови салати, картофи, моркови и др. А към бирата вървят всякакви видове хапки, пържени картофки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest