Какво ще се случи, ако ядете джинджифил всеки ден?

Джинджифил

1. Подобряване на храносмилането

Джинджифилът съдържа витамините А, В 6 и К, които благоприятстват чревната абсорбция. Действа като балсам, защото неговите етерични масла предпазват стомашната лигавица и по този начин се предотвратява образуването на гастрит и язви.

2. Успокоява гаденето

Стимулира жлъчния мехур, като регулира секрецията на жлъчката, и по този начин се избягва досадният стомашен рефлукс, причинен от излишък на киселинност. Оцетните екстракти и етаноловото съдържание регулират стомашните спазми. Джинджифилът е подходящ за борба с морска болест и в малки дози може да бъде ценен помощник на бременните жени.

3. Облекчава мускулни и ставни болки

Джинджър

В качеството си на мощен противовъзпалителен лечител джинджифилът намалява болката и отока при хора, страдащи от артрит и болки в мускулите.

4. Предотвратява настинки и инфекции

Разрохква слузта и помага при изчистване на бронхите, успокоява дихателните пътища. Има антисептично и противовъзпалително действие и помага в борбата с възпаленото гърло, фарингит и трахеит. Има стимулиращ ефект върху имунната система, като предотвратява инфекции и улеснява изцелението им.

5. Ускорява метаболизма

Метаболизъм

Джитджифиловият корен има термогенно действие, произвеждащо топлина, която активира съдоразширяващите процеси, храносмилането и стимулира черния дроб. Има силата да активира обмяната на веществата, да стимулира по-голяма консумация на калориите и така да насърчава загуба на тегло.

6. Помага да се чувствате по-малко подути и участва в борбата с целулита

Джинджифилът стимулира лимфната система и контролира застоя на течности, действа като диуретик, което пречи на образуването на целулитни натрупвания.

7. Подобрява кръвообращението

Действайки като дилатантна течност, под помага и стимулира кръвообращението. Подобрява здравето на кръвоносните съдове.

8. Джинджифилът дава повече енергия

Енергия

Богат на витамин С, А, Е и антиоксиданти, коренът действа като тоник и е идеален при състояния на умора и изтощение. Използва се като подправка. Улеснява усвояването на хранителните вещества, полезни за нашето тяло.

Прясно настърган джинджифил използвайте в любимите си ястия. Добавете го в края на готвенето, за да даде приятен вкус и свежест. Той се поддава на сладки и солени рецепти, но също така е идеален за приготвяне на освежаващи напитки или билкови чайове.

Ако все пак не можете да се снабдите със свеж джинджифил, може до си набавите джинджифил на прах.

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати