Gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Какво ще се случи, ако ядете джинджифил всеки ден?

Какво ще се случи, ако ядете джинджифил всеки ден?

Джинджифил

1. Подобряване на храносмилането

Джинджифилът съдържа витамините А, В 6 и К, които благоприятстват чревната абсорбция. Действа като балсам, защото неговите етерични масла предпазват стомашната лигавица и по този начин се предотвратява образуването на гастрит и язви.

2. Успокоява гаденето

Стимулира жлъчния мехур, като регулира секрецията на жлъчката, и по този начин се избягва досадният стомашен рефлукс, причинен от излишък на киселинност. Оцетните екстракти и етаноловото съдържание регулират стомашните спазми. Джинджифилът е подходящ за борба с морска болест и в малки дози може да бъде ценен помощник на бременните жени.

3. Облекчава мускулни и ставни болки

Джинджър

В качеството си на мощен противовъзпалителен лечител джинджифилът намалява болката и отока при хора, страдащи от артрит и болки в мускулите.

4. Предотвратява настинки и инфекции

Разрохква слузта и помага при изчистване на бронхите, успокоява дихателните пътища. Има антисептично и противовъзпалително действие и помага в борбата с възпаленото гърло, фарингит и трахеит. Има стимулиращ ефект върху имунната система, като предотвратява инфекции и улеснява изцелението им.

5. Ускорява метаболизма

Метаболизъм

Джитджифиловият корен има термогенно действие, произвеждащо топлина, която активира съдоразширяващите процеси, храносмилането и стимулира черния дроб. Има силата да активира обмяната на веществата, да стимулира по-голяма консумация на калориите и така да насърчава загуба на тегло.

6. Помага да се чувствате по-малко подути и участва в борбата с целулита

Джинджифилът стимулира лимфната система и контролира застоя на течности, действа като диуретик, което пречи на образуването на целулитни натрупвания.

7. Подобрява кръвообращението

Действайки като дилатантна течност, под помага и стимулира кръвообращението. Подобрява здравето на кръвоносните съдове.

8. Джинджифилът дава повече енергия

Енергия

Богат на витамин С, А, Е и антиоксиданти, коренът действа като тоник и е идеален при състояния на умора и изтощение. Използва се като подправка. Улеснява усвояването на хранителните вещества, полезни за нашето тяло.

Прясно настърган джинджифил използвайте в любимите си ястия. Добавете го в края на готвенето, за да даде приятен вкус и свежест. Той се поддава на сладки и солени рецепти, но също така е идеален за приготвяне на освежаващи напитки или билкови чайове.

Ако все пак не можете да се снабдите със свеж джинджифил, може до си набавите джинджифил на прах.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest