Gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Кои са природните продукти, които могат да ви убият

Кои са природните продукти, които могат да ви убият

2 от 7 Снимки

2. Пелин


Пелинът е основна съставка за създаването на абсент. Известен е в като природен продукт, широко използван в народната медицина. Ползва се дори и в земеделието за борба с червеи и гъсеници. Билката обаче може да предизвика силни халюцинации и бъбречна недостатъчност.

Напоследък става все по-модерно всичко, което се продава, да е естествено, натурално, природно и истинско и задължително с маркер БИО-. Манията стана толкова голяма, че продуктите, плод на столетия тежка научна работа, се смятат едва ли не за отровни.

Истината е, че повечето от тях са селектирани, за да издържат максимално добре на моментните условия на климата, почвата и да дават достатъчно добра реколта, че да си спестите разочарованието от положения труд и само двата набрани домата накрая.

Дори и да пренебрегнем факта, че съвременните рекламни техники могат да изкарат и пластмасата за природен и натурален продукт, истината е, че не всичко, носещо горните определения е безопасно и няма да ви навреди. Има няколко натурални продукта, които в неправилна доза и употреба могат буквално да отнемат живота ви.

Кои са природните продукти, които могат да ви убият, вижте в нашата галерия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Yordanka Kovacheva
Yordanka Kovacheva
31.08.2019 22:31
Правилото на билкаря:
Няма отровни билки (вещества) Има отровни дози.;)
0
0