Кимионът ни лекува от древността

Кимион
Електронна везна тип кана-30%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Електронна везна тип кана
46.00 лв.
32.00 лв.
Виж ››

Още от антични времена хората са използвали кимиона с лечебна цел. Семената на това растение са много полезни за хора, които имат проблеми с храносмилането. Освен това кимионът е прочут със своите антисептични свойства.

Семената му съдържат желязо и подобряват състоянието на черния дроб. Експерти от Тексаския университет в Остин, САЩ, твърдят, че кимионът може да бъде използван за лечение и профилактика на няколко заболявания.

За лекуване на стомашни разстройства, повръщане и сутрешно гадене по време на бременност пригответе чай от семена на кимион. За целта запарете в топла вода 1 чаена лъжичка със семена.

Добавете щипка сол в готовата напитка и ѝ придайте допълнителна екзотика, като добавите сок от листа на кориандър. За лечение на симптомите на грип, особено на болки в гърлото, добавете в същия този чай сух джинджифил.

Тази напитка ще намали болката и възпалението. За да подобрите храносмилането си и да поддържате имунната си система в нормално състояние, ще ви помогне сок от семена на кимион.

Кимионът е много полезен за черния дроб и за бъбреците. Освен това редовното пиене на настойка от семената на това растение ще помогне на хора, които страдат от бронхиална астма и артрит.

Рейтинг

5 3
4 2
3 3
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати