Четири грешки в храненето, които трябва да избягвате

Четири грешки в храненето, които трябва да избягвате

Разчитате на хранителни добавки

Когато искаме по-бързо да изчистим телата си първото нещо към което посягаме са хранителните добавки. Те обикновено сработват по-бързо и по- добре от конвенционалните методи. Трябва обаче да знаете, че нито един от тези "лекове" няма да стигне до корена на проблема. Те замаскират симптомите и заблудени и радостни от промените ние продължаваме да живеем по грешен начин.

Храната, която консумирате е това, на което трябва да разчитате и евентуално да промените при определени проблеми.

Прекалено много храни в пакетче

Недейте да вярвате, че когато етикетът казва : Натурално, здравословно, органично и т.н., това наистина е така. Щом храната е затворена в пакет, това означава, че тя е претърпяла редица процеси на обработка за да може да бъде годна за по-дълъг период от време. Опитвайте се да избягвате подобни пакетчета.

Четири грешки в храненето, които трябва да избягвате

Прекалено често хапвате навън

Трудно е да се справите с тази част, особено по време на обедната си почивка. Хубаво е обаче предварително да си подготвите нещо от вкъщи, защото дори и най-добрите ресторанти не могат напълно да се справят с това да произвеждат чиста и питателна здравословна храна.

Прекалено много захар

Чистата захар, която виждате и да речем слагате в кафето си, е вероятно най-малкото захарно нещо, което консумирате през деня. Дъвки, близалки, сокове, нектари, подсладители в храната или напитките ви - всичко това са неща, които хранят бактериите в тялото ви и стимулират развитието на всевъзможни вируси.

Старайте се да похапвате пресни, сурови и органични продукти и за не повече от месец ще видите разликата и освен визуално ще усетите и подобрение на кръвното налягане и функционирането на всички органи в тялото си.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати