Природни болкоуспокояващи в нашата кухня

Подправки

Не бързайте да тичате към аптеката, когато почувствате лека болка. Много от лекарствените продукти биха могли да се заменят с природни храни и съставки, които имат бърз обезболяващ ефект и лесно могат да върнат усмивката на лицето ви.

Тези природни болкоуспокояващи често се намират в нашите кухненски шкафове или хладилници, но не сме и предполагали за чудните им лечебни свойства.

Карамфил при зъбобол - ако случайно ви стегне болка в зъб, може да облекчите чудовищните си страдания с няколко зрънца карамфил. Поставете в устата си две три карамфилчета, оставете за няколко минути да омекнат и опитайте да ги сдъвчете с болния зъб.

Джинджифилов чай

Карамфиловото масло съдържащо се в него ще поуспокои болката и ще ви повлияе положително, поне докато стигнете до вашия зъболекар.

За тези които често страдат от лошо храносмилане помагат соленоводните риби. Те са богати на мастни киселини, които намаляват спазмите и болките в корема. За постигане на желания ефект е необходимо да хапвате морска риба поне през ден.

Джинджифил срещу болки в ставите - джинджифилът е доказано природно чудо и лек за много болести. Наскоро датски учени провели проучване сред хора страдащи от болки в ставите, артрити и други подобни заболявания. В проучването им бил включен корен от джинджифил, като вероятен лек за техните болки. В продължение на два месеца 63% от пациентите се отървали от досадната болка. За целта те всекидневно пиели чай от джинджифил или го включвали в салатите си.

Куркума

Куркума при хронична болка - Благодарение на ароматите съдържащи се в куркумата, тя ефективно се справя с хроничната болка. Веществото куркумин е в състояние естествено да потиска болката, затова е добре всекидневно към храната си да добавяте четвърт чаена лъжичка куркума.

И все пак преценете състоянието си и възможно най-бързо посетете вашия лекар. Понякога и най безобидно изглеждащата болка, може да бъде по сериозна отколкото предполагате.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати