Как да приготвим сами брашно от нахут?

Как да приготвим сами брашно от нахут?

Нахутът е изключително полезен. Той е богат на протеини и прави чудеса за клетъчното възстановяване. Огромните количества на витамин Е и цинк в него подобряват функциите на имунната система, а съдържащите се в брашното изофлавони предпазват организма от тумори.

Нахут е вкусният богат източник на протеини, фолиева киселина, желязо, мед и цинк, което го прави строго препоръчителна храна за бременни и малки бебета.

Вече сме сигурни, че сме ви убедили, колко полезен е нахутът. Преди да го включите като постоянен елемент на вашата трапеза ще ви покажем, колко лесно е да си направите сами брашно от него. Така ще бъдете сигурни, че имате на масата си качествен продукт, без вредни добавки.

Най-трудното в приготвянето на брашно от нахут в интерес на истината е намирането на сушен (не печен) нахут. Разбира се брашно може да се направи и от печена леблебия, но тогава вкуса е по-интензивен, а и повечето рецепти включващи този продукт изискват брашно от суров нахут.

Как да приготвим сами брашно от нахут?

Брашно от печен нахут

За да направите брашно от печен нахут също са ви необходими сушени семена. Те се поставят на тънък слой върху хартия за печене. Печете ги в предварително загрят фурна на 180 градуса за 15 минути докато придобият златист цвят. Използва се само сушена леблебия. Ако използвате варена или консервиране в крайна сметка ще приготвите пюре от нахут, но не и брашно.

След като извадите нахута от фурната, оставете го да се охлади за около 30 минути. След това ви е необходима мелничка за подправки, кухненски робот или мелница за кафе. Поставяйте зърната на малки количества, за да могат да се смелят по-добре. Ако сместа не е гладка, минете я фино, за да отстраните големите бучки и парчета.

Брашно от сушен нахут

По същество приготвянето на брашно от сушен нахут е на същия принцип, но просто трябва да пропуснете частта с печенето. След като сте готови, вие вече имате здравословен продукт, който спокойно можете да давате на вашето бебе, особено ако храните с пшеничено брашно не са подходящи за него.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати