Осем съвета за перфектната вечеря

Осем съвета за перфектната вечеря
Стилна мелничка за сол и пипер 2в1
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Стилна мелничка за сол и пипер 2в1
23.20 лв.
Виж ››

Искате да се представите блестящо пред гостите си - тайната, която ще ви помогне да го успеете и да го направите без нерви и притеснение, е правилното планиране. Ето ви няколко съвета как да направите безупречна вечеря за познатите си.

1. Предварително вземете решения за мястото, където ще празнувате, ястията, които искате да направите и бюджета, с който разполагате. Тези три неща вървят в комплект и трябва да сте наясно с всяко едно от тях поне седмица преди важната дата.

2. Направете списъци за всичко, което ще трябва да се купи- храна, напитки, препарати за почистване, декорации.

3. Не експериментирайте! Не трябва да се изкушавате да посрещате гости с храна, която никога преди не сте приготвяли. Има опасност да не успеете да намерите продуктите до последния момент или пък да не се справите с приготвянето и да се изложите тотално. Заложете на изпитани рецепти и сезонни продукти. Пригответе храната на фурна, за да не бързате и да не се притеснявате в последния момент, а само да я включите, за да се подгрее леко.

Осем съвета за перфектната вечеря

4. Поднесете обикновени напитки. Хората имат определен вкус за питиета и ако те са ваши близки вие вероятно знаете какво харесват. Няма нужда да се опитвате да ги изненадате с нечувани и трудни за произнасяне алкохолни шедьоври, защото има голяма вероятност да получите в отговор - а къде са виното и ракията?

5. Пазарувайте от проверени магазини. Мястото, от което ще напазарувате, задължително трябва да е такова, което познавате- от една страна за да сте сигурни, че ще купите качествени продукти, от друга - за да ви е удобно и да сте запознати с цените.

6. Подгответе се от предния ден. За да успеете навреме във важния ден, може да си позволите да нарежете зеленчуците и да мариновате месото от предния ден. Важното е да ги съхраните правилно- в кутии или пликове, които се затварят плътно.

Осем съвета за перфектната вечеря

Прегледайте за последно дали сте изпълнили всички точки от списъка и легнете за да се наспите добре.

8. ДЕНЯТ! Налейте чаша вино, усмихнете се и заредете фурната. Вярвайте в себе си и не се оставяйте на паниката и стреса да ви завладеят. Ако имате съпруг или деца около вас и можете да разчитате на тяхната помощ, не се притеснявайте да ги помолите.

Когато чуете звънеца, вече всичко ще е наредено, така че може да поканите гостите си и да се веселите заедно с тях.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати