Кока-Кола и Пепси ще намалят захарта в газираните напитки

Антония Р.Антония Р.Джедай / Автор
кола

Гигантите при производството на газирани напитки в световен мащаб - Кока-Кола и Пепси, обещаха да намалят количеството на захар в продуктите си и в бъдеще да предлагат и алтернативни, по-полезни напитки като чай и бутилирана вода.

Решението им е провокирано от последните изследвания, според които американците консумират с 30% повече захар от препоръчителна дневна норма, а прекрачването на границите е заради консумацията на Кока-Кола и Пепси.

Приемът на повече от 30 грама захар на ден е опасен за здравето, твърдят от Обществото по затлъстяване пред Бизнес Инсайдър.

За да намалят рисковете от консумацията на своите напитки, Кока-Кола и Пепси ще пуснат на пазара няколко пъти по-малки кенчета с напитки. Те ще са в друг дизайн, който да привлече любопитството на клиентите.

И двете компании обаче не възнамеряват да изключат изцяло захарта от продуктите си.

кола и пепси

Пепси ще намалят добавената захар от 340 грама до 100 грама, а конкурентите им от Кока-Кола ще се стремят да разнообразяват продуктите си с по-здравословни варианти, които да се разпространят на пазара до 2020 година.

Обществото трябва да промени навиците си. Не можем да направим много срещу заседналия начин на живот, но можем да осигурим на потребителите вкусни продукти с малко мазнини, сол и захар. В миналото залогът беше вкусът на продукта. Сега се налага това да се промени, посочва Индра Нууи, директор на Пепси.

За разработването на новите кенчета и преориентирането на оригиналната рецепта, гигантите ще похарчат милиарди долари.

Компаниите са принудени и да търсят по-здравословности храни и напитки под натиска от здравните регулатори, които предприемат различни мерки за намаляване на затлъстяването, което се е превърнало в епидемия.

От Пепси, от друга страна, твърдят, че пакетче от техния чипс, пелети или солети съдържа по-малко сол в сравнение с една филия бял хляб.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати