Невероятно! Румънец отгледа гигантска тиква

Гигантска Тиква

Тиква с гигантски размери успя да откъсне от личната си градина мъж от Румъния. Огромният плодов зеленчук тежи над сто килограма и е отгледан от човек, който не е се занимава професионално със земеделие и стопанисва растения по-скоро за развлечение.

Гордият собственик на тиквата-гигант е 47-годишният Лучиан от централния град Сибиу. Когато мъжът, който работи като шофьор, взел семената за растението от свой познат, предположил, че ще има богата реколта, но и в най-смелите си мечти не се е надявал на тикава, която ще го направи известен в цял свят.

Взех семената от приятел. Преди това бях чувал от него, че се радва на задоволителна продукция. Реших и аз да ги засея в градината, макар че изпитвах и доза съмнение, споделя мъжът пред румънско издание.

След като растенията започнали да растат и да дават плод обаче, се убедил, че приятелят му казва самата истина. Така се стигнало до откъсването на тиква, тежаща 105 килограма и висока 82 сантиметра.

И въпреки че жълтият гигант има впечатляващи размери, се оказва, че той съвсем не е най-едрият в света. През месец октомври миналата година земеделец от Орегон, САЩ, успя да изпъкне на изложение, презентирайки тиква, тежаща цели 893 килограма.

По същото време през 2014 година пък фермер от Швейцария се прочу в цял свят, след като откъсна от градината си гигант с тегло от 953.5 килограма. Той е посветил живота си на отглеждането на огромни тикви и не мисли да спира със заниманието си и в бъдеще.

Тайната на огромните тиква се крие в обилното им поливане, както и в ежедневната грижа за тях, издава швейцарецът пред всички, които се интересуват от ключа към успеха му.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати