Празнувайте Хелоуин с полезни лакомства

Хелоуин

Много родители се притесняват за здравето на децата си, когато наближи Хелоуин, защото разбират, че след този ден те ще имат запаси от лакомства за поне месец напред. Важното обаче е вие самите да възпитате детето си, така че то да не продава номерата си за обикновени сладки, а само за такива, които освен красиви не са и вредни.

Ето ви няколко идеи, които да предлагате на децата си във времето, така че те да си изградят добър вкус за сладко и да търсят само такова, когато излязат на празника.

1. Увивайте малка ябълка или мандарина в красив шарен целофан и карайте децата си да го търсят у дома. Освен че ще ги възпитавате да се борят и да се стремят към плодовете, ще възпитате у тях и състезателен дух, докато в същото време се забавлявате доста;

2. Ако нямате време сами да приготвяте закуската у дома, старайте се да пазарувате от здравословни магазини. Там също има много вкусни сладки изкушения, които обаче са направени, така че да са абсолютно безопасни за здравето на подрастващите и техните зъби;

Десерти за Хелоуин

3. Приготвяйте заедно с децата пълнозърнести и качествени плодово-тестени закуски;

4. Вместо газирани напитки се погрижете в хладилника винаги да има пресен натурален сок;

5. Чистия черен шоколад е дори препоръчителен в контролирани дози, така че не се притеснявайте да дадете на децата от него.

Сладки за Хелоуин

Ако сте спазвали тези правила поне година, вероятно децата ви имат изграден вкус и няма да посегнат към нищо вредно, но за да сте сигурни, че няма да има проблеми, говорете и със съседите.

Важното е всички да сте единни в мисленето си и да се грижите за здравето на децата си. Изложете им вашите виждания и предложения за здравословни лакомства, които те могат да приготвят за вечерта на Хелоуин.

Ако се организира парти в нечия къща, предложете да се наблегне на декорациите, игрите и музиката. Всъщност тези неща носят на децата много по-празнично настроение от храната.

Весел и полезен Хелоуин!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати