Водката в хладилника, а уискито в шкафа!

Водка

В почти всеки дом може да откриете поне по една бутилка водка, ракия и уиски. Дали защото обичаме да пийваме по малко (или по много) или пък за да сме подготвени за изненадващо посещение на роднини или приятели, но това е безспорен факт.

Тъй като водката е алкохол, който не замръзва, поне не и на градусите на домашния фризер, или я държим в хладилника, или пък ако искаме да я изстудим по-бързо, я пъхваме директно във фризера. Вероятно смятате, че колкото по-студена е тази напитка, толкова по-освежаваща и приятна е тя за вас. Истината е обаче, че е добре да се намери някаква среда да речем 5-8 градуса по Целзий, защото при рязък спад на температурата на околната среда плътността на течността се увеличава. Тя ще изглежда с по-гъста текстура и ще бъде по–пивка, но със сигурност ще изгубите доста от вкусовете и ароматите на вашето питие.

Защо обаче не изстудяваме и уискито си?

Ако за повечето хора загубата от ароматите на водката не е толкова важен фактор (повечето просто държат да вземат своята доза охладена свежест), това не може да се каже и за хората, които предпочитат да пият уиски.

За ценителите му усещането на аромата чрез обоняние е почти толкова важно, колкото и самият процес по изпиването му.

Уиски

Понякога хората, които харесват уиски, слагат бучка лед в него, защото при по-високи температури алкохолът освобождава повече летливи вещества и съединения и може да ни се стори, че миризмата на спирт е прекалено силна.

Най-важното обаче остава това, че трябва внимателно да избирате вида алкохол и да не прекалявате с употребата му. Това важи за всички, а пък вие лично ще прецените дали държите повече на вкуса или на свежестта и дали ще сложите вашата бутилка в хладилника или не.

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати