Консумацията на ядки е суперважна за здравето на дебелото черво

Ядки

Консумацията на ядки променя чревната микрофлора и намалява растежа на раковите клетки на дебелото черво според изследователи от Университета в Кънектикът.

Екип от учени е установил, че мишки, получаващи 7 до 10.5% от общия размер на калории от яденето на ядки, имат по-нисък риск от развитие на рак на дебелото черво. Ефектът е по-изразен при мъжките мишки, които имат 2-3 пъти по-малко тумори, когато се хранят с ядки. Ядките са част от типичната американска диета, подобна на тази, която е еквивалентна на човешката консумация на орехи от около 28 грама на ден.

Има доказателства, че яденето на ядки може да предложи широк спектър от ползи за здравето. Това изследване показва, че ядките могат да действат и като пробиотик.

Ядките са богати на съединения и са важни от хранителна гледна точка. Те са богати на полиненаситени мастни киселини, имат високи нива на омега-3 и омега-6 мастни киселини и високи нива на форма на витамин Е с противоракови свойства.

Те са пълноценна храна извън техния значителен потенциал срещу рака на дебелото черво, третият най-често срещан рак в света.

Ядки микс

И други изследвания са показали, че орехите може да предотвратят заболявания, свързани с храненето и начина на живот, включително сърдечно-съдови заболявания, диабет и неврологични заболявания.

Не се лишавайте от ядки във вашето хранене! Те са важна съставка към хранителните диети!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати