Малки кулинарни хитрости, които всяка домакиня трябва да знае

Кулинарни тайни

При хранене десертите се поднасят последни и затова трябва да бъдат лесно смилаеми. Десертът трябва да е различен от основното ястие, трябва да допълва по продукти основното меню.

- Когато искаме сладкишът да има приятен аромат, трябва да намажем формата с масло, което предварително поръсваме с малко ванилия;

- Жълтъкът, с който ще намазваме сладкиша, няма да потъмнее, ако към него прибавим 3-4 капки сок от лимон или олио;

- Може да познаем дали тестото за сладкиша е изпечено, тогава, когато по забодена и извадена от него клечка за зъби не остава полепнало тесто;

- Плодовете, които ще поставяме в сладкиша, трябва предварително да оваляме в грис;

Изгорял кекс

- Прегорял сладкиш ще поправим, като оставим да изстине и тогава внимателно трябва да изстържем загорялото със ситно ренде;

- Яйцата, които ще използваме за сладкишите, трябва да извадим предварително от хладилника за известно време на стайна температура;

- Когато използваме бутертесто като подложка за торти, за да не набухва тестото при печене, след разточването трябва да надупчим с вилица;

- Намазваме с тънък слой тестото с неразбит белтък, за да не се размекне, когато наредим отгоре плънка;

- Сладкишите от многолистно тесто трябва да се пекат на висока температура, като фурната трябва да е по-силна отдолу;

- Ако преди печене оставим дроба да престои 2 часа в доматен сок, ще получи много приятен вкус;

- Предварително трябва да измерим съотношението на вода и ориз - 1 чаша ориз към 3 чаши вода, защото при доливане вода към вече сложеното във фурната ястие с ориз ефектът ще бъде слепване на оризовите зърна;

Крокети

- Картофените крокети ще станат отвътре кремообразни и вкусни, като към картофената смес вместо сол може да се сложи 1/2 пакетче крем супа от гъби.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати