Шоколадови рокли и лакомства дефилират за Салон на шоколада в Париж

Шоколад

За ежегодния Салон на шоколада френската столица в следващите дни ще посреща феновете на най-любимото сладко изкушение с 20 000 квадратни метра, покрити с шоколад.

Събитието тази година ще представи и последните тенденции при производството на шоколадовите лакомства, а като част от висшата мода на шоколада ще могат да се видят рокли от шоколад и шоколадови къщички.

Салонът отвори врати в близост до Айфеловата кула и със старта му пред шатрите на изложението бяха поставени няколко шоколадови фонтана.

Най-големите производители на какао ще се включат на тазгодишния салон, за да организират дефилета с най-новото от тенденциите през шоколада.

Първото от ревютата представи шоколадови рокли, които демонстрираха безграничното въображението на авторите им, превърнали вкусното лакомство в истинско произведение на изкуството.

Актриси, танцьорки и две от победителките на конкурса за красота Мис Франция дефилираха по модния подиум с необикновените шоколадови рокли, чиято изработка е дело от съвместната работа на стилисти и производители на шоколад.

Салон на шоколада
Снимка: dalmatiaevents

За първи път Салона на шоколада в Париж отваря врати през 1993 година и оттогава събитието става традиция. Всяка година се провеждат демонстрации, уъркшопове и конференции.

На близо 250 щанда ще се представят производители от Италия, Швейцария, Белгия, Русия и Япония. Посетителите ще могат да опитат различни видове шоколад.

Организаторите на събитието споделя, че Салонът в Париж е единствената възможност, която предлага да опитате шоколад от 5 континента.

Ще бъде организирано и състезание между производителите, а експертно жури ще оценява най-добрите представени сладки изкушения, разделени в 12 категории.

Събитието е започнало като общо изложение на най-добрите производители на шоколад във Франция, а с мащабите и популярността си днес привлича над 8 милиона посетители.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати