gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Какви сосове обичат различните видове паста

Какви сосове обичат различните видове паста

NEVINEVI
Помощник Готвач
25967
1 от 5 Снимки

1. Дълга, кръгла, тънка паста


В тази категория попадат спагетите. Към тях се причисляват още по-тънките спагетини, вермичели, феделини, както и капелини. А също тръбовидните букатини и по-дебелите спагетони. От Кампания идват фузили, лунги, букати спираловидна паста. Дългите и тънки видове паста подхождат на сосове тип маринара или болонезе. Спагетите могат да се сервират и с овкусен зехтин, разтопено масло или песто.
Модерен сушилник за чинии и прибори Лукс
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Модерен сушилник за чинии и прибори Лукс
45.00 лв.
Виж ››

Не е никак лесно да се избере точната паста, когато търсим такава за определено ястие. Основният въпрос е в това, че различните видове паста поемат различно количество сос.

Така например по-тежките сосове на основата на сметана, масло или сирене, подхождат повече на домашна паста или домашно приготвена такава, а пикантните сосове от домати, маслини, аншоа или месо са по-подходящи за сушена паста.

Куха паста от рода на ригатони, пене и макарони подхожда повече на гъсти сосове, а дългите, тънки или плоски видове паста като спагети, лингуини, талиатели са добри за по-редки сосове. Формата на пастата не се съобразява със съставките на соса, а само с консистенцията му. В галерията ни горе може да видите с кои сосове си подхождат отделните видове паста.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати