Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Паста и пица - ще забравите завинаги за тях с тези три италиански рецепти

Паста и пица - ще забравите завинаги за тях с тези три италиански рецепти

NEVINEVI
Помощник Готвач
251k
2 от 3 Снимки

2. Печено пилешко с прошуто и домати



Необходими продукти:

50 г меко масло
4 скилидки чесън
2 с.л. зехтин
6 резена прошуто
6 порции пилешко филе, без кожа
800 г консервирани домати
150 мл пилешки бульон
400 г боб канелони, от консерва
1 хляб чабата, нарязан на 12 филии
пресен босилек
пресен риган
сол
черен пипер

Начин на приготвяне:

На котлон загрейте в тава за печене зехтина и запечете резените прошуто до златисто, след което оставете настрани. Подправете пилешкото и го запечатайте от всички страни в тавата. Добавете чесъна доматите бульона и няколко листа риган.

Оставете да къкри за около 5 минути като обръщате месото от време на време. Вложете боба и овкусете, ако е нужно. Разбъркайте добре.

Сложете резените прошуто върху месото и довършете готвенето в предварително загрята на 200 градуса фурна до готовност на месото.

Сервирайте ястието с нарязан пресен босилек и препечени филии хляб, намазани с масло. Може да добавите и гарнитура от зеленчуци по избор.

Италианската кухня е една от най-разпространените и известни по на планетата. По брой ресторанти например вероятно спори за първо място само с китайските заведения, защото почти няма град по света, където да не се носи ароматът на прясно печена пица и ароматна италианска паста.

Разбира се, италианската кухня не се ограничава само до пица или спагети. Всъщност не съществува една определена италианска кулинария, защото тя е съвкупност от регионални кухни, разделени по географски принцип и различни съставки и специалитети. В галерията по-горе ще ви предложа някои от италианските рецепти, с които да преоткриете вкуса на Средиземноморието.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати