Gotvach.bg»Статии»Любопитно»Отрупаната маса е тук. Ето с какво да внимавате

Отрупаната маса е тук. Ето с какво да внимавате

Пламена M.Пламена M.
Джедай
2k1k
7 от 7 Снимки

7. Не гответе потъмнели гъби


Гъбите за празничната трапеза трябва да се купуват само от регламентираните за целта места. Избирайте само бели гъбки за ястията, защото потъмнелите части говори за отделянето на токсини. Те трябва да се консумират веднага. Дори да не са смъртоносни, престоялите гъби в този период могат да предизвикат сериозни смущения като стомашно разстройство, повръщане и други;

Празниците винаги са били свързани с маси, отрупани с всевъзможни лакомства. За да не прекаляваме и да не развалим най-хубавия период в годината, то е добре да следваме правилото – вредна храна няма, има вредни дози.

Грешките в храненето в периода на празниците най-често стават неволно. Диетолозите обръщат внимание на няколко основни момента, с които трябва да внимаваме при избора и приготвянето на храната, и които може да видите в галерията горе.

Сред храните, които могат да доведат до алергични реакции, най-често са не особено популярните у нас миди и раци. За да не се стига до повръщане, след като сте хапнали вкусния деликатес, то ги купувайте само от места, където произходът им е гарантиран.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати