Gotvach.bg»Статии»Любопитно»Русия забрани продуктите с над 25 процента алкохол

Русия забрани продуктите с над 25 процента алкохол

Пламена M.Пламена M.
Джедай
2k1k
Водка

Русия взе кардинални мерки в борбата с алкохола. Страната, известна с прекомерната употреба на спиртни напитки, забрани продажбата на продукти с над 25% алкохол в състава си.

Разпоредбата бе предложена от министър-председателя на Руската федерация Дмитрий Медведев. От днес в Русия важи пълна забрана за продажбата на продукти за битова употреба с алкохолно съдържание над 25 % за срок до 30 дни.

Решението бе наложено след като над 70 човека изгубиха живота си след консумация на течност със спиртно съдържание. Масовото отравяне със сурогатен алкохол се случи в Иркутск преди дни.

Причина за смъртта на консуматорите е станал метиловият спирт или метанолът, съдържащ се в концентрата. Той не е бил упоменат в списъка със съставки. Там единственото посочено е етилов спирт.

Руският премиер заяви, че е крайно необходимо да се приемат оперативни мерки, насочени към това подобен тип съдържащи спирт течности да бъдат спрени или ограничени от продажба. Подобни на последния случай не са единични и е време да се предприемат реални мерки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати