gotvach.bg»Статии»Кулинарни Новини»Български продукт завладява света

Български продукт завладява света

гъши дроб
Пластмасов въртящ се поднос за хладилник 25 см
Практичен аксесоар за вашия дом:
Пластмасов въртящ се поднос за хладилник 25 см
15.00 лв.
Виж ››

Българският гъши дроб се оказа един от най-търсените продукти в Белгия. Дори нещо повече – в настоящия момент 80% от продавания продукт в световен мащаб е именно български.

И днес Франция остава първенец по производството на гъши дроб. Въпреки това обаче именно нашата страна я изпреварва по продажби, въпреки че остава на второ място по производство.

В Белгия българският гъши дроб се внася на цена от 25.70 евро за килограм. В същото време френският идва с цена от 41.70 евро. Интересното е, че произвежданият у нас дроб е от гъски, излюпени от яйца внос от Франция.

Купувачите изразяват своето задоволство от българския продукт. Експертите пък са категорични, че той се различава от вкуса на френския.

гъши дроб с боровинки

Причина за това са разликите в отглеждането на птиците. Във Франция те се оставят да живеят свободно, докато в България гъските живеят във ферми.

Сред още по-интересните факти е, че 80% от френския гъши дроб, който се продава в световен мащаб, всъщност е български. Той обаче се изкупува и пакетира във Франция.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати