gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Суши - начини за консумация

Суши - начини за консумация

Суши

Има много хора, за които храната е повече от необходимост. Тя е истинско удоволствие - точно това дава консумацията на суши. Може да бъде закупено или пък приготвено у дома.

Сушито е храна, която е доста специфична на вкус, комбинирайки ориз и зеленчуци, увити с риба. Традиционно към сушито се поднася уасаби, но то е доста лютиво.

Освен че това е едно доста изискано ястие, то е и полезно със своите малко калории. Сушито произлиза от Япония, но днес то е известно в цял свят. Особеното при него е поднасянето и консумацията. Ето начини, с които насладата от японския специалитет ще бъде още по-голяма.

Как се сервира суши?

Суши

За поднасянето на този вид храна се използват дървени подноси, в които се нареждат различни видове суши.

Как се яде?

Сушито никога не трябва да се реже с нож и да се яде с вилица. Винаги трябва да се потопи в уасабито или в соевия сос. Така вкусът му е още по-неустоим. Може да се консумира по 2 начина:

- с клечки - когато захванете сушито, завъртете го леко под градус и след това го потопете в соевия сос. Винаги потапяйте от страната на рибата. Потопете съвсем леко, защото ако прекалите със соса, то вкусът ще се изгуби;

Видове суши

- с пръсти - хванете парчето от двете страни с палеца и средния пръст. След това го изправете с показалеца. Потопете леко в соевия сос.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати