Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Съвети за перфектната салата

Съвети за перфектната салата

Драга МишеваДрага Мишева
Чирак
242303

Едва ли има човек, който сяда на масата без салата. Те са идеалното допълнение към всяко едно ястие.

Най-често приготвяме салатите със зеленчуци. Те трябва да бъдат много добре измити.

За да бъде салата свежа и вкусна, то тя трябва да се приготви непосредствено преди сервирането ѝ.

Ако се наложи да престои, то тогава е добре да я покриете с влажна кърпа и да я оставите на хладно място.

Продуктите трябва да бъдат леко охладени.

Когато приготвяте салатата, най-добре е да работите с дървени или пластмасови прибори.

Задължително преди приготвянето дръжте продуктите в хладилник и разделени. Това ще избегне смесването на ароматите.

Избягвайте да мешате салатата. Всеки допир до въздуха разваля нейните вкусови качества.

Ако искате тя да бъде още по-вкусна - добавете сос. Може да си направите и домашен с кисело мляко, лук, магданоз.

Не прекалявайте с подправките, защото те също ще влошат вкуса на салатата. Разклатете добре, преди да смесите соса със салатата.

Избягвайте да слагате плодове. Смесването на плодови и зеленчукови сокове ще доведе до вкус на метал.

Когато приготвяте топлинно обработени салати, смесете с подправките най-рано 45 минути преди поднасянето им.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

2
50
40
30
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати