gotvach.bg»Статии»Празнична Трапеза»Господна трапеза - защо с безквасен хляб?

Господна трапеза - защо с безквасен хляб?

Хляб без квас
Снимка: Потребител#170618

Господна трапеза - не, това не е обичай, това не е ритуал, не е и традицията повелява. Това е просто начинът, по който протестантските вярващи почитат Господа.

Първата Господна трапеза, която ни описва апостол Павел, е в първия ден на безквасните хлябове, когато колеха жертви за Пасхата, в една специална гостна стая, приготвена за Исус. Или това е така познатата ни и известна Тайна вечеря."

И когато ядоха, Исус взе хляба и като го благослови, разчупи, даде им и каза: Вземете яжте, това е Моето тяло. Взе и чашата, благослови и им даде, и те всички пиха от нея. И им каза: Това е моята кръв на новия завет, която се пролива за мнозина. Това правете за Мое възпоменание. Защото всеки път, когато ядете този хляб и пиете тази чаша, възвестявате смъртта на Господа.

Именно това е причината и днес всички протестантски вярващи да вземат Господна трапеза. Както казах и в самото начало, по този начин те почитат Господа и това, което Той е направил за тях.

Защо безквасен хляб?

Безквасен хляб

Защото това е преобраз на тялото на Исус Христос, както Той сам казва. А знаем, че самият Той беше безгрешен, именно затова хлябът трябва да е безквасен. За този хляб Йоан още казва в своето послание: Този е хлябът, който слиза от небето, онзи, който се храни с този хляб, ще живее до века, а не както бащите ви ядоха и после измряха.

А накрая на тези от вас, които искате да приготвите безквасен хляб, можете да намерите рецепта в gotvach.bg - безквасна питка за специални поводи.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати