Как да използваме пчелните продукти като лекарство

Пчелни продукти
Защитна маска с клапан подсилена със сребърни йони (размер L-XL)-8%
Ефикасна защита срещу вируси и бацили с:
Защитна маска с клапан подсилена със сребърни йони (размер L-XL)
13.00 лв.
12.00 лв.
Виж ››

Преди повече от 2500 години Хипократ е използвал пчелните продукти, за да лекува. Именно той е казал Вашата храна ще бъде Ваше лекарство. Пчелните продукти могат да бъдат и храна, и лекарство.

Всички пчелни продукти са с антимикробни свойства. Най-силно действие имат медът и прополисът. Също така пчелните продукти могат да бъдат и антиоксиданти. Най-силен тук е прополисът, последван от меда и прашеца.

Пчелните продукти са и противовъзпалителни средства. Най-голямо влияние при противовъзпалителен процес оказва пчелната отрова. Също така тези продукти спомагат за повдигане на имунната система, а освен това имат и противораково въздействие.

Пчелния прашец, млечицето и прополисът имат голямо противодействие срещу интоксикация с пестициди.

Пчелното млечице има специфични ефекти. То е биостимулант, подобрява използването на кислород и противодейства на умората. Освен това пчелното млечице стимулира и нервната система като улеснява делението на мозъчни клетки. Може да се използва като противоотрова, болкоуспокояващо, често използвано в педиатрията и при проблеми в менопаузата. Това е продукт, който е особено богат на белтъци, на витамини и въглехидрати.

В пчелното млечице се съдържат много микроелементи - желязо, цинк, манган и други, които са необходими за формирането на кръвта.

Пропополис

Дозата, която се приема на ден, е 120-180 мл.

Медът може да се използва в медицината за лекуване на множество рани, изгаряния, чернодробни заболявания и възпаления на кожата. Дневната доза за прием е 100 грама, които трябва да се приемат около 30 минути преди хранене.

Пчелният прашец е една от най-чистите храни. Той се прилага при лечение на гастрит и анемии, повишава физическата издръжливост на тялото и забавя остаряването на кожата. Дневната доза е 30 грама и също се приема 30 минути преди хранене.

Прополисът се използва най-често в стоматологията и при язви. Той понижава холестерола и повишава червените кръвни телца.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати