Ястията, които един шеф готвач никога не би поръчал в ресторант

Специалитет на деня

Защо специалитет на деня не е толкова специален

Забелязали ли сте, че повечето ресторанти предлагат специалитет на деня. В голяма част от случаите техните подбуди за подобно ястие са по-скоро икономически, отколкото кулинарни. Кулинарни експерти споделят, че обичайно в тези специалитети се използват продуктите, чиито срок на годност е почти изтекъл. Целта е те да бъдат използвани и продадени максимално бързо, за което разбира се способства находчивият подход на сервитьорите, препоръчващи ви Специалитета на деня.

Забравете за пилешкото

Пилешко

По мнение на шефа на ресторант The Church Key в западен Холивуд и голяма част от колегите му почти винаги пилешкото месо, поднесено в ресторант, е готвено по-дълго от необходимото, цената му е изкуствено завишена или рецептите страдат от липса на оригиналност. Препоръката е да залагате на пилешкото месо само когато имате възможност да го приготвяте сами у дома, така че да го поливате със сос достатъчно често по време на печене и то да остане сочно и ароматно.

Скариди само ако усещате соления въздух

Скариди

Без съмнение морската храна е изключително ценен и вкусен дар, но това е така, когато говорим за пресните такива продукти. Ако ресторантът е разположен на морския бряг и знаете, че там се сервират пресни морски храни, можете да поръчвате без колебания. При положение обаче, че сте много далеч от местата, където подобен улов може да бъде доставен до ресторанта в прясно състояние, по-добре е да пропуснете. Скариди, които са замразени и съхранявани по неправилен начин, може да доведат не само до различни стомашни разстройства, но за съжаление и до фатален край.

Дебелината на менюто казва много

Полуфабрикати

Научете се да преценявате ресторанта главно по визията на менюто, което сервитьорът ще ви донесе. Колкото повече неща предлага един ресторант и колкото по-дебело е неговото меню, толкова по-зле. Всичко това означава, че собствениците държат на количество, а не на качество. Меню под вид на книжка трябва да ви създаде автоматичното усещане за поне 4-5 фризера, пълни със замразени неща, които само ще бъдат претоплени преди сервиране. Ако менюто е само една страничка обаче и предлаганите ястия не са безброй, има голяма вероятност всички продукти да са пресни и да се зареждат и подменят редовно.

Някой за зеленчуци?

Салати

Разбира се зеленчуковите ястия и салатите са изключително полезни и вкусни, но те са по-скоро лесни и бързи за приготвяне в домашни условия. Топ кулинарите предпочитат по-засукани и интересни, новаторски и запомнящи се ястия, когато посещават ресторант.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати