Как се приготвя най-вкусният сос

Чеснов сос

Лесно можете да приготвите най-вкусните сосове на света, стига да спазвате едно единствено правило, твърдят френски кулинари. Тайната на приготвянето на сосовете дълго време е била пазена, но вече е известна на всички.

За да се получи сосът гъст и хомогенен, без бучки, всички съставки трябва да бъдат смесвани в определен ред. Всички компоненти трябва да се добавят в сместа в зависимост от тяхната твърдост.

Така например в началото се смесват твърдите и сухите, а към края се добавят течните. В края на приготвянето на соса се добавят подправки, за да се получи сосът с наистина богат аромат.

Спагети

Вместо да добавяте соса към спагетите или към друг вид паста, трябва да постъпите точно по обратния начин: към соса трябва да добавите пастата.

Само така се получава добро поемане на соса от тестените изделия. Според френските готвачи и италианските им колеги сосът със спагети може да бъде причислен към отделен вид ястия.

Най-древният сос на света е и най-простият за приготвяне: зехтин, в който сме добавили ситно нарязани или настъргани скилидки чесън .

Въз основа на този базов сос може да се приготвят истински кулинарни шедьоври: орехов сос, пикантен сос, млечен сос.

Ето и някои прекрасни рецепти за спагети.

Рейтинг

5 2
4 4
3 4
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати