Ястия, чийто имена произлизат от известни личности

1 от 9 Снимки

1. Палачинки Сюзет


Те са били създадени на 31.01.1896 г. за принцеса на Уелс Едуард (бъдещият крал Едуард VII) в Кафе дьо Пари в Монте Карло. Когато принцът поръчал десерт за себе си и за спътничката си, младият готвач Анри Шарпантие по случайност запалил соса с алкохол и така поднесъл фламбирани палачинки. Едуард кавалерски настоял новооткритият десерт да бъде кръстен на името на спътничката му - Сюзет, а не на негово име.

В Залцбург, родният град на композитора Волфганг Амадеус Моцарт (1756-1791), са създадени едни от най-обичаните шоколадови изкушения, пълни с марципан и нуга - Бонбони Моцарт. Предприемчивите жители на града решили да слеят двете легенди в едно и през 1890 г. започнали да предлагат бонбоните под името Моцарт.

Ако пък сте фен на Пралините, то тогава би ви било любопитно да знаете, че те са получили името си от Сезар де Шоазьо, граф на Плеси-Прален (1598-1675), благородник от двора на Луи XIII.

В галерията горе подбрахме за вас едни от най-любимите на всички ни храни и деликатеси, чието възникване е любопитно обвързано с известни личности.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати