Gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Кафявата сол е суперполезна и диетична

Кафявата сол е суперполезна и диетична

Yana G.Yana G.
Готвач
100734
кафявата сол

С постоянното развиване на технологии все повече се убеждаваме, че няма по-ценни съставки от природните дарове. В правилна комбинация те са най-доброто лекарство за организма. Кафявата сол е разработена изцяло от природни съставки без химична намеса и без добавени консерванти.

Уникалната формула на кафявата сол се препоръчва не само заради всички полезни съставки, микроелементи, но и заради бързото усвояване от организма. Нейната употреба се препоръчва заради следните ѝ преимущества:

- Помага за намаляване употребата на бяла сол, която, както знае, м в неправилни количества е доста вредна;

- Понижава излишното задържане на течности в организма;

- Предпазва лигавицата на стомашно-чревния трактат от дразнения благодарение на натрупания маслен филц от природни ненаситени мастни киселини;

- Намалява риска от заразяване с чревни паразити и други;

- Понижава наднорменото тегло, благоприятства при хипертония и при различни разтройства на функциите на вътрешните органи.

Кафявата сол е изключително полезна и за спортуващи хора, които имат усилено физическо натоварване. В състава ѝ са включени важни микроелементи като натрий, калий, които представляват 99% от всички частици на елементи с метален характер.

кафявата сол

В комбинация с витамин А, Е и витамините от група В са жизнено важни за организма и са най-добрите естествени антиоксиданти.

С кафявата сол ястията стават по-вкусни, но и леко пикантни. Тази сол има свойството да засилва природния аромат на самата храна.

Изключително много се препоръчва при спазването на всички видове диети. Може да се комбинира с всички видове подправки.

За запазване на всички полезни качества на продукта е желателно той да се прибавя към края на термичната обработка на храната. Да не се използва за запръжка на някой ястия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest