Щипка сол е тайната за по-вкусно вино

Вино

Ако първата глътка вино ви накара да направите гримаса, то шансовете да сте избрали качествен продукт катастрофално намаляват. Разбира се, това е нормално, ако сте си купили напитка с ниска цена от близкия магазин. За щастие има бърз и лесен начин значително да подобрите вкуса му.

Каква е тайната?

Ще повярвате ли, че разликата между неприятната субстанция и доброто вино е само щипка сол. Точно така! Половин час преди да започнете да си сипвате, поставете в бутилката сол. Именно това препоръчват някои водещи винени експерти, според които така ще се балансира вкусът в една небалансирана и нестабилна във вкуса си напитка.

Добавянето само на няколко зрънца сол в бутилката може значително да изглади и балансира вкусовете на някои вина. Специално напитките от сорта Кабарне стават по-вкусни и същевременно по-малко плодови. Солата променя аромата на виното на молекулярно ниво, като премахва острия мирис и по този начин влияе и директно на вкуса на самата напитка.

Сол във виното

За любителите на виното балансираният аромат е от решаващо значение и като такъв има дълъг списък с техники, познати най-вече на винените експерти, как може той да бъде подобрен.

Друг полезен съвет за подобряване на любимата на милиони напитка е като тя се хипердекантира. На по-разбираем език това означава да поставим виното в блендер и да го пуснем на възможно най-бързата скорост за около една минута, което също променя вкуса към по-добро.

С тази хитрина виното има възможност да диша и така придобива по-узрял и плодов вкус. Благодарение на блендера танините в напитката придобиват по-омекотен вкус и дори нискокачествено вино придобива вкус на много по-качествено и скъпо.

Вина

Разбира се, експертите казват, че тези техники се прилага в случаите, когато не можем да си позволим бутилка с хубаво и скъпо вино. Ако това не е така, можем да се насладим на напитката на боговете без да се налага да прилагаме абсолютно никакви трикове.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати