Gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Пет важни причини да ядете фасул по-често

Пет важни причини да ядете фасул по-често

2 от 5 Снимки

Богат е на влакнини


Съдържа разтворими и неразтворими влакнини. 90 г сготвен фасул съдържат 45% от препоръчителната доза влакнини. Когато достигнат храносмилателния тракт, разтворимите влакнини се свързват с киселината и се отделят от организма. Това препятства реабсорбацията на жлъчната киселина и така предотвратява синтеза на вредните холестероли. Неразтворимите влакнини действат превантивно и при появата на запек.

Фасулът е една от храните, които често присъстват на трапезата на българина, като може да се сервира под формата на супа, яхния, запечен на фурна, със и без месо. Оказва се, че той е и изключително полезен за здравето.

В галерията горе вижте 5 важни причини, поради които бобът задължително трябва да присъства в менюто ви.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати