Полезни съвети за начинаещи домакини

1 от 4 Снимки
Как да размразим месото?
Колкото по-бавно се извършва размразяването, толкова по-малко месото губи хранителните си качества. Най-добре е това да стане в хладилник, като сложим месото в покрит съд или купа.

Така ледените кристали се топят бавно и част от влагата се поема от мускулните влакна, които възстановяват в значителна степен свойствата си. Ако се налага бързо размразяване, месото се оставя при стайна температура за 2-3 часа. Избягвайте размразяването с топла вода или на топло място.

Ето няколко полезни съвета в готвенето, които ще са много полезни за начинаещи домакини, които тепърва започват да овладяват тънкостите на кулинарното изкуство.

Знаете ли, че жилавото месо ще стане по-меко, ако във водата добавите 2-3 лъжици оцет. Месото от по-стари животни ще омекне, ако преди готвенето го накиснем за няколко часа в смес от оцет и олио.

В галерията горе може да видите и други полезни съвети.

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати