Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Полезни съвети за начинаещи домакини

Полезни съвети за начинаещи домакини

ГЕРГАНА ЯНКОВАГЕРГАНА ЯНКОВА
Иноватор
1342k
2 от 4 Снимки
Как да запазим цвета и витамините при зеленчуците?
1. Увехналия зеленчук натопяваме във вода, в която сме прибавили оцет или сол или лимонов сок. После оставяме да се отцеди и да престои в затворен съд.

2. Нарязаните зеленчуци ще запазят своя цвят, ако при варенето прибавим във водата щипка сода бикарбонат.

3. Зеленчуците трябва да се съхраняват винаги на тъмно, тъй като на светло те придобиват горчив вкус, а картофите позеленяват.

4. Картофите се варят винаги обелени в подсолена вода и непременно в тенджера с капак на слаб огън. Варените картофи ще бъдат по-вкусни, ако във водата, сложим 3-4 скилидки чесън или малко копър.

Друг начин при варене на картофите е, ако във водата сложим малко оцет, така старите картофи ще имат по-добър вкус и няма да се разварят. За да не станат твърди и сухи, картофите се солят, след като ги извадим от мазнината. Пресните картофи се почистват по-лесно, ако предварително ги потопим в подсолена вода.

Ето няколко полезни съвета в готвенето, които ще са много полезни за начинаещи домакини, които тепърва започват да овладяват тънкостите на кулинарното изкуство.

Знаете ли, че жилавото месо ще стане по-меко, ако във водата добавите 2-3 лъжици оцет. Месото от по-стари животни ще омекне, ако преди готвенето го накиснем за няколко часа в смес от оцет и олио.

В галерията горе може да видите и други полезни съвети.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати