Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Полезни съвети за начинаещи домакини

Полезни съвети за начинаещи домакини

ГЕРГАНА ЯНКОВАГЕРГАНА ЯНКОВА
Иноватор
1342k
3 от 4 Снимки
Как да сварим жилаво месо?
Жилавото месо ще стане по-меко, ако във водата добавим 2-3 лъжици оцет. Месото от по-стари животни ще омекне, ако преди готвенето го накиснем за няколко часа в смес от оцет и олио. Всяко месо ще добие бързо златист цвят и ще стане хрупкаво, ако по време на печенето го поръсим с малко захар.

Когато печем цяло парче месо, трябва да покрием дъното на съда с тънки парченца сланина и върху тях се слага месото. Така то няма да загори отдолу. Когато варим овнешко месо най-напред трябва да посолим месото, да го поръсим с подправки и след това леко да го намажем с горчица или с разрязана глава лук.

Ето няколко полезни съвета в готвенето, които ще са много полезни за начинаещи домакини, които тепърва започват да овладяват тънкостите на кулинарното изкуство.

Знаете ли, че жилавото месо ще стане по-меко, ако във водата добавите 2-3 лъжици оцет. Месото от по-стари животни ще омекне, ако преди готвенето го накиснем за няколко часа в смес от оцет и олио.

В галерията горе може да видите и други полезни съвети.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати