Gotvach.bg»Статии»Хранене и Здраве»Пречистете червата с тези 3 изпитани народни средства

Пречистете червата с тези 3 изпитани народни средства

Мария СимоваМария Симова
Автор
50620k
2 от 3 Снимки
2. Изчистване на червата с каша
Моето мнение е да почистваме червата с храната си и на първо място това може да стане с кашата, както вече споменах.

За нейното приготвянето взимаме по половин чаена чаша ориз и овес. Измиваме ги и сваряваме до сгъстяване. Една чаша смес от зърната варим с две и половина чаши вода. Тази каша се яде без масло, но може сол на вкус. Трябва да се яде на закуска и вечеря в продължение на няколко дни - сутрин и вечер, като следим състоянието на организма си /дали не сме изтощени/.

Тази каша помага за премахването на остатъците от безразборното хранене, бактерии и всички излишъци, които са в червата и които увреждат чревните стени. Дори да се яде за закуска и вечеря само понякога, пак ще има полза - особено ако се яде след празници с изобилни блюда и несъвместими една с друга храни;

При възпаление на червата ще ви помогне медено лечение.

Всеки вероятно добре знае, че медът е основният лечител на нашето тяло и с него се прави и традиционното почистване на червата.

Възпаление на дебелото черво или така наречената болест колит може да бъде излекувана, като в чаша студена вода се разтваря една супена лъжица мед и се изпива преди хранене. На ден трябва да се изпиват три чаши медена вода. Лечението продължава месец и половина–два. Под влияние на меда червата се очистват от патогенни организми и има положителен ефект върху храносмилането.

Медът участва в изработването в организма на липсващи витамини, хормони и биологично активни вещества.

При хроничен ентероколит е добре да се използва мед с ябълков оцет. В една чаша вода се разтваря една супена лъжица ябълков оцет и се добавя една чаена лъжичка мед, приема се тази доза три-четири пъти на ден в продължение на един месец или месец и половина. За една година следва да се направят три четири такива курса на лечение.

В галерията горе ви предлагаме три средства, с които може да прочистите лесно и успешно червата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати