Gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Вижте кои са храните за ум като бръснач

Вижте кои са храните за ум като бръснач

Пламена M.Пламена M.
Джедай
2k1k
2 от 4 Снимки

2. Бобови


Всички видове - боб, грах, леща и соя, имат в състава си огромни количества витамин В и фолиева киселина. Въпреки че не влияят пряко на интелектуалните показатели, те действат положително на една от когнитивните функции – паметта. Те я укрепват и засилват;

Искате да сте умни и всички да завиждат на интелекта ви – това невинаги е възможно. Има обаче няколко продукта, които могат да подпомогнат мозъчната ви дейност неимоверно.

Вълшебни храни няма, но тези, които ще ви покажем днес, определено ще поправят пораженията на времето. Те увеличават мозъчната активност и подобряват функциите ѝ. Умствената ви работоспособност ще е повече от оптимална след похапването им.

Освен посочените храни учените смятат, че за мозъка са полезни още спанакът, зелето, боровинките, цвеклото и къпините. Всички тези продукти повлияват добре цялостното състояние на човек. Те са пълни с витамини, минерали и антиоксиданти, които не само ще повишат вашето IQ, но и ще ви накарат да се почувствате по-млади, здрави, свежи и красиви.

Разгледайте галерията на най-полезните храни, които ще поддържат ума ви като бръснач.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати