Млечните продукти неусетно разболяха българина

Млечни продукти

Според родни експерти основната причина българите да са най-болни в Европа се корени в храната и начина, по който се храним в последните години. Традиционно човешкият организъм е естествено силен, но когато е принуден да се бори и да се справя с все повече отпадни продукти, той отслабва и в телата ни започват да виреят болести.

От друга страна, когато дадем шанс на организма да се пречисти и не го натоварваме прекалено, той може да се избави от създадената в него токсична среда. По този начин може да се стимулира имунната система и в него да започне засиленото производство на левкоцити и антитела, които да се справят с вредните микрооганизми, виреещи в телата ни.

Постни храни

В миналото българският народ е имал, без да знае, ефективно средство за борба с образуването на токсична среда в организма. Това са постите. Неслучайно в календара има четири големи поста, в които не се консумира животинска храна – най-големият източник на отпадни продукти в организма.

Според проучвания на първо място сред храните, затормозяващи организма, са млечните продукти. Те пречат на имунната система. Натоварват сливици, лимфни възли, коремни органи. Противно на разпространеното мнение, българите не са се хранили основно с мляко. Повече от 200 дни в годината този продукт е бил забранен от постите.

Прясно мляко

Млякото и млечните продукти са на първо място в образуването на слуз, в която перфектно виреят микроби. И когато ние консумираме повече мляко и млечни продукти, рискът точно от простудни заболявания и вируси е много, много по-голям. Когато непрекъснато боледуваме от такива заболявания, причина за това може да се търси на първо място в кравето мляко, което е неестествено за човека, защото в него има този алергизиращ белтък – казеин.

И другият фактор са тестените продукти, преработени технологично от бяло брашно. Така че тези два фактора най-вече водят до излишна слуз, която се отделя през лигавицата и е хранителна среда за микроби. Оттам вторично се образуват катари на горни дихателни пътища и различни други инфекции.

Селски хляб

Така че именно народната традиция, която днес все по-малко спазваме, може да ни помогне да бъдем по-здрави. Ако премахнем животинските продукти и останем на повече растителна хранаплодове, зеленчуци, семена, в частност ядки като орехи, бадем, лешник, лющен слънчоглед, организмът включва своите защитни механизми и бързо изхвърля животинските отпадъци, които го разболяват. През бъбреци, черва и кожа той се освобождава от отпадни продукти, в които вторично виреят микроби.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 1
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Stefka Pavurdzieva
Stefka Pavurdzieva
28.02.2019 13:09
Тази статия е толкова НЕВЯРНА, че повече от това не може."Противно на разпространеното мнение, българите не са се хранили основно с мляко"-айде бе. Пра-баба ми се хранеше основно със сирене, кисело мляко и кашкавал. Ядеше свинско и много коприва.Умря на 100 в съня си без да е боледувала.Баба ми се храни по същия начин и е на 89.Аз ям основно млечни продукти и свинско. На 34 съм и съм в отлично здраве.Не помня кога съм боледувала за последно.Антибиотици не съм взимала от поне 6-7 години. Автора на тази статия да си направи сепуко.
2
1
Tanq Staneva
Tanq Staneva
18.02.2019 16:14
ДА БЕ, НЕГРАМОТЕН ДА СИ ОСТАНЕШ Е ПО-ДОБРЕ?!
1
1
Tanq Staneva
Tanq Staneva
18.02.2019 16:15
при тази информация в нета е безумие да си такъв;..
0
1
Сергей Анчев
Сергей Анчев
29.01.2019 18:01
Когато човек иска да стане интересен си измисля какви ли не работи.
По-малко четете/преписвайте второкласни списания.
11
2