Gotvach.bg»Статии»Хранене и Здраве»Четири храни и напитки, които да избягваме, докато боледуваме

Четири храни и напитки, които да избягваме, докато боледуваме

Yana G.Yana G.
Готвач
100750
2 от 4 Снимки

Портокалов сок


Портокаловият сок, особено когато е прясно изцеден, е известен със своите многобройни полезни свойства. Това обаче се променя, когато имаме здравословни неразположения свързани с кашлица и болки в гърлото. Специфичният му кисел вкус може да влоши състоянието на боледуващия. Важно е в тези случаи да приемаме повече витамини, които се съдържат в сока от портокал, но той съдържа и лимонена киселина, която пък дразни на лигавицата и влошава възпаленото гърло.

Когато човек боледува, трябва да се обръща двойно повече внимание, на това какво консумира.

Това е така, защото някои храни и напитки могат да влошат състоянието на болния.

В горната галерия вижте няколко храни, които задължително да избягваме, ако искаме да се възстановим по-бързо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати