Умни научни трикове как да готвим по-лесно

Умни научни трикове как да готвим по-лесно

1 от 5 Снимки

Охладете лука, преди да го нарежете


Рязането на лук провокира химическа реакция, която кара очите ви да сълзят. За съжаление, именно химикалите и маслата, които участват в тази реакция, правят лука толкова вкусен. За да се забави тяхното изпаряване и респективно вашият непринуден рев, охладете лука във фризера за 10 минути.

Готвенето е наука, печенето още повече. Химичните реакции във времето с правилното количество топлина или студ могат да превърнат нещо толкова просто като брашното, водата и маята в хрупкав, благоуханен и изключително вкусен хляб, който да ангажира всичките ни сетива.

Докато най-добрият начин да се научим да готвим и да станем по-добри кулинари е опитът, има няколко трика, с които да забързаме този процес. Малко по-различна гледна точка към готварското изкуство може да ни даде науката.

Ако се научите да разбирате химическите процеси, протичащи при готвенето, по-добре, вие със сигурност ще станете по-добри в тази област. Точно и затова ви представяме няколко умни научни трика как да готвите по-лесно. Вижте ги в горната галерия.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати