Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Умни научни трикове как да готвим по-лесно

Умни научни трикове как да готвим по-лесно

2 от 5 Снимки

Сол в кафето!


Ако кафето ви е прекалено горчиво, добавете малко сол. Тя намалява горчивината, като същевременно засилва неговия аромат, вкус и въздействие. Най-добър ефект ще постигнете, ако прибавете солта в сухото кафе, преди да го поставите в машината или да го сварите.

Готвенето е наука, печенето още повече. Химичните реакции във времето с правилното количество топлина или студ могат да превърнат нещо толкова просто като брашното, водата и маята в хрупкав, благоуханен и изключително вкусен хляб, който да ангажира всичките ни сетива.

Докато най-добрият начин да се научим да готвим и да станем по-добри кулинари е опитът, има няколко трика, с които да забързаме този процес. Малко по-различна гледна точка към готварското изкуство може да ни даде науката.

Ако се научите да разбирате химическите процеси, протичащи при готвенето, по-добре, вие със сигурност ще станете по-добри в тази област. Точно и затова ви представяме няколко умни научни трика как да готвите по-лесно. Вижте ги в горната галерия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати