Gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Лоши комбинации при разделното хранене

Лоши комбинации при разделното хранене

Yana G.Yana G.
Готвач
100750
2 от 6 Снимки

2. Скорбяла и захари


Също една от често срещаните комбинации. И тук примерите са доста, като намазана филийка със сладко или мед, вафли, торти и пасти, понички и т.н. Тук проблемът идва по-скоро от това, че захарите се разграждат по-бързо от организма, докато скорбялата - доста по-бавно. Едновременното им приемане захарите може да се задържат по-дълго време в стомаха и по този начин да ферментират. Това е причина за подуване на червата и за чувство на тежест в стомаха;

Разделното хранене, освен че помага за сваляне на излишните килограми, негова основна цел е да подобри храносмилането ни. Разделното хранене ни помага за по-лесното и пълноценно усвояване на полезните хранителни вещества.

Принципът, върху който е изградено разделното хранене, е разделянето на храните на пет основни групи хранителни вещества. Това са белтъчини, мазнини, захари, скорбяла и киселини.

Важно е, ако следвате този хранителен режим да избягвате смесването на основните групи. В галерията горе може да разберете кои са най-лошите комбинации на храни при разделното хранене.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати