Gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Как се отразява спирането на хляба на тялото

Как се отразява спирането на хляба на тялото

Yana G.Yana G.
Готвач
100752
4 от 4 Снимки

4. Риск от диабет и проблеми със сърдечни болести


Тук от значение е вида на зърното, от което е приготвен хлябът. Според проучванията рафинираните въглехидрати и белият хляб повишават риска от споменатите болести. Ако хапваме пълнозърнест хляб обаче, този риск значително намалява. Така че за предпочитане е, ако ще не можем да спрем консумацията на хляб, то поне да заменим белия хляб с по-качествен пълнозърнест такъв.

При повечето диети спирането на хляба и тестените изделия е водещо. Доста разпространено е и мисленето, че като се спре хлябът, ще намалим и килограмите си. Четем, че хлябът е вреден, че от него се пълнее и т.н.

Каква е истината обаче? Истината е, че всичко зависи от вида, качеството, а и най-вече от количеството хляб.

При спирането на хляба едно от първите неща, които ще забележите, е, че ви липсва енергия. Когато спрете да хапвате хляб, почти веднага ще усетите намалените нива на енергия в организма. Препоръчват се повече пълнозърнести храни, източник на желязо, витамин В и магнезий. Те ще компенсират липсващите нива на енергия.

В галерията горе може разберете нещата, които веднага се отразяват на тялото и организма ни при спирането на хляба.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати