Gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Четири кореноплодни зеленчука за здраве и дълголетие

Четири кореноплодни зеленчука за здраве и дълголетие

Yana G.Yana G.
Готвач
100733
4 от 4 Снимки

Магданоз


Помага ни за добро храносмилане и е афродизиак. В магданоза се съдържа голямо количество етерично масло и флавоноиди. Той е много полезен за хора с проблеми с бъбреците, защото спомага за уринообразуването. Той облекчава също менструални смущения и чревни колики, помага при подуване на корема.

Успява да засили образуването н астомашни ензими и активира стомашната дейност. Магданозът е богат на манган, който е важен за здравината на нашите кости. Съдържа в себе си калий, калций и магнезий, той се използва и като афродизиак.

Когато чуем “кореноплодни зеленчуци“, обикновено всички се сещаме за морков, целина или магданоз. На практика обаче всички зеленчуци, отглеждани заради подземната им част, спадат в това число. Така към групата на кореноплодните можем да причислим ряпа, хрян, картофи, репички и т.н.

През студените зимни месеци палитрата от тези зеленчуци е по оскъдна, но повечето зеленчуци от тази група могат да се намерят на пазара почти целогодишно.

Така можем постоянно да се възползваме то тях и да са ни под ръка постоянно благодарение на голямата си трайност. По този начин организмът няма д астрада от липсата на витамини и минерали и дори ще ни е вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати