Вредните закуски, които смятаме за полезни

1 от 10 Снимки

1. Мюсли


Масово разпространено е, че мюслите и различно приготвените каши са полезна и здравословна закуска. Това обаче не е точно така, тъй като при тези продукти въглехидратите се трансформират от бавни захари в бързи. Така те се явяват напразни калории и ние нямаме никаква полза от тях;

Закуската е може би най-важното хранене. От нея зависи как ще ни тръгне денят и с каква енергия ще заредим тялото си. Повечето от нас са свикнали сутрин да прехапнат нещо набързо на крак или докато бързат за работа.

Но тук по-важно е какво точно хапваме, а не толкова начинът, по който го правим. Дори тези, които закусват вкъщи на спокойствие, може да го правят по грешния начин. Продуктите, които масово се смятат за полезна и здравословна закуска, всъщност не са такива. Те дори могат да навредят на здравето ни.

Важно е какво избираме за закуска и как ще започнем деня си. Правилният избор на храни ще ни предпази от претоварване на стомаха, храносмилателния тракт и ще оставим в себе си чувство на лекота, бодрост и енергия.

Ето и най-разпространените 10 закуски /виж галерията/, които се смятат за полезни, а всъщност не са.

Рейтинг

5 0
4 0
3 0
2 0
1 3
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Бойчо Николов
Абсолютно подвеждаща статия явно нямащ нищо общо с правилното хранене. Може да я обори всеки специалист по хранене.
0
0
neagorn
neagorn
26.05.2017 01:45
"бавни" и "бързи" въглехидрати са храните съответно с нисък/висок гликемичен индекс,а той не подлежи на "трансформация" !!!!!
няма как лещата примерно, която е бавен въглехидрат да се "превърне" в бърз
поне не пишете глупости !!!!
16
0