gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Кажете Стоп на чупливите нокти със сок от пащърнак

Кажете Стоп на чупливите нокти със сок от пащърнак

Елена СтойчовскаЕлена Стойчовска
Помощник Готвач
3917332
Абсорбатор за премахване на миризми от хладилник InnovaGoods-20%
Практичен аксесоар за вашия дом:
Абсорбатор за премахване на миризми от хладилник InnovaGoods
18.00 лв.
14.40 лв.
Виж ››

Пащърнакът е кореноплоден зеленчук, който е сроден на моркова. Сокът му има ниско съдържание на натрий и калций, което намалява неговата хранителна стойност. За сметка на това той е богат на калий, фосфор, сяра, силиций и хлор, които превръщат сока от неговите листа и корени в ценно терапевтично средство.

Значителното количество силиций и сяра е особено полезно при чупливи нокти. Елементите фосфор и хлор са важни за белите дробове и дихателната система като цяло. Това прави сока от пащърнак полезен при лечение на туберкулоза, пневмония и емфизем.

Високото съдържание на калий подхранва мозъка и от тази гледна точка сокът на този зеленчук се препоръчва при заболявания, засягащи мозъчната дейност.

Предупреждение: Написаното по-горе се отнася единствено за градинския пащърнак, но не и за дивия, тъй като той съдържа някой токсични съставки.

Преди приемането на каквито и да било сокове е хубаво да се консултираме с лекар, за да сме сигурни, че използваме правилната билка за заболяването.

Дори и като превантивна мярка е задължително да бъдем много внимателни с употребата на соковете, тъй като всяко нещо, с което се прекали, макар и лечебно, започва да вреди и се отразява зле на организма.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 0
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати