Какво се случва с тялото ни, когато се прочиства?

Прочистване
Сгъваема поставка за отцеждане за кухня-15%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Сгъваема поставка за отцеждане за кухня
20.00 лв.
17.00 лв.
Виж ››

Абсолютната чистота е първата стъпка към придобиването на здраво тяло. Всяко натрупване или задържане на мъртва материя или на други нечистотии в организми ще забави процеса на възстановяване.

Естествените отделителни канали са белите дробове, порите на кожата, бъбреците и червата.

Изпотяването е действие, чрез което потните жлези изхвърлят токсините, които биха били вредни за нас, ако останат в тялото. Бъбреците отделят крайния продукт от храната и излишните вещества от черния дроб.

Червата също отделят непотребните вещества от храната и умрелите клетки и тъкани, които се образуват в резултат от физическа и умствена дейност. Ако тези вещества не излязат от организма, може да се стигне до загниване на белтъчините, което, от своя страна, да доведе до токсимия или ацидоза (състояние на намаление на алкалните молекули в телесните течности).

Задържането на подобни излишни вещества може да предизвика още редица усложнения, затова тяхното елиминиране е първата крачка към постигане на всеки траен успех.

Детокс

При възстановяването на тялото по естествен път консумирането на натурални храни под формата на плодови и зеленчукови сокове може да предизвика нормален процес на прочистване на тялото.

Понякога този процес е съпътстван от болки и дискомфорт в областите, където протича прочистването.

Тези стряскащи симптоми не бива да ни карат да мислим, че соковете могат да ни разболеят. Напротив, трябва да приемем, че процесите на прочистване са естествено явление и че колкото по-скоро се появи това неразположение, толкова по-бързо ще премине.

Сокове

Колкото повече сокове пием, толкова по-бързо ще се възстановим. Ако имаме някакви съмнения, можем да се консултираме с лекар, който е запознат със соколечението.

Да се отрича терапевтичната полза от пиенето на сурови зеленчукови сокове, би било проява на невежество и липса на разбиране.

Разбира се, не можем да очакваме натрупаните с години токсини в тялото ни да бъдат отстранени с помощта на зеленчуковите сокове за един ден. Всичко това е един продължителен процес, изискващ търпение и последователност.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати