Мазната храна води до депресия

Фаст Фууд

Прекалено мазната храна може да докара депресия на жените, твърдят австралийски учени от университета в Мелбърн. Според тях честата смяна на настроението е свойствена на онези жени, които избират ястия с високо съдържание на мазнини.

За да докажат твърдението си, те направили лабораторни тестове на жени от различни социални слоеве, на различна възраст, с различия в образованието, икономическото положение и физическата активност.

Нездравословно хранене

Оказало се, че доброволките, които прекалявали с хамбургери, бял хляб, чипс, захар, сладки изделия, бира и всевъзможни опаковани закусчици, в повече от 50 на сто от случаите били под въздействие на постоянна депресия.

Жените, които ядат преимуществено зеленчуци и плодове, месо без мазнини, често хапват риба и пълнозърнесто тесто и паста, много по-рядко страдат от депресия, както и от честа смяна на настроението.

Дамите, които често се хранят със салата, предпочитат риба вместо червено месо, наблягат на плодовете, ядките и на бобовите култури, изобщо не рискуват да страдат някога от депресия.

Рейтинг

5 1
4 2
3 3
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати